قارچ گیاهان

قارچ گیاهان:

 

قارچ گیاهان

قارچ‌ها گروهی از جانداران یوکاریوت هستند که دارای دیواره سلولی از کیتین و توان فتوسنتز ندارند. قارچ‌ها همگی دگرپرورده ( هتروتروف ) بوده و برای رشد و تکثیر به ترکیبات آلی نیاز دارند.
قارچ‌ها نقش‌های مختلف و متفاوتی در طبیعت و اکوسیستم دارند. بعضی از قارچ‌ها با تخمیر تولید می‌کنند، بعضی دیگر باعث سفیدک زدن گل‌ها و محصولات کشاورزی می‌شوند، بعضی دیگر باعث ابتلا به بیماری‌های قارچی در انسان و حیوانات می‌شوند و بعضی دیگر با تجزیه مواد آلی به چرخه عناصر در طبیعت کمک می‌کنند
قارچ گیاهان گروه خاص و متنوعی از قارچ‌ها هستند که روی گل‌ها، درختان، سبزیجات و سایر گونه‌های گیاهان رشد می‌کنند. قارچ گیاهان ممکن است باعث آسیب به سلامت، زینت، عطر، طعم و عملکرد گل و گلدان شود. قارچ گیاهان علائم مختلفی را روی برگ، ساقه، شكفه، ریشه یا خاك نشان می‌دهد. برخی از علائم شایع قارچ گیاهان عبارتند از: لک‌های قهوه‌ای یا زرد رنگ، پودر سفیدی یا خاكستری، پلاک‌های نقره‌ای یا سیاه، پسیل‌های سفیدی یا قطعات پشمی، تغییر رنگ یا شكل برگ‌ها، پژمردی یا ریزش برگ‌ها.

اقدامات خانگی مناسب برای مقابله با قارچ گیاهان:

بدانید و آگاه باشید اگر علائم قارچ گیاهان را بشناسید و همچنین به گل و گلدانتان هم دقت داشته باشید به محض ظهور نشانه‌های قارچ در گیاه می‌توانید به فریاد آن برسید و با انجام چند کار ساده کاملاً قارچ را برطرف نموده و شادابی را به گیاه بازگردانید.
باید هشیار باشید و علائم ظاهری قارچ‌ها را بشناسید مثلاً یک نوع متداول آن لکه‌های قهوه‌ای شکل است که حاشیه زرد رنگ دارند این یکی از علائم قارچ است که موجب پوسیدگی برگ‌ها و در نهایت ریزش کامل آنان می‌شود. باید فوراً برگ‌های آلوده را از سایر برگ‌ها که هنوز قارچ نگذاشته‌اند جدا کنید اما اگر دیدید همه برگ‌ها درگیر شده‌اند کل گلدانتان را از کنار سایر گلدان‌ها بردارید و تا پس از درمان کامل برنگردانید.
یک نکته دیگر در مراقبت خانگی این است که گلدان‌ها باید در مکانی قرارداشته باشند که جریان هوای تازه و منظم خوبی داشته باشد. جایی که هوا محبوس است در اصطلاح گیاه را خفه می‌کند و این مطلب برای رشد قارچ‌ایده‌آل است. اگر برگ‌های گیاهی که قارچ‌زده متراکم و انبوه است بهتر است چنر برگ را از میانه گلدان بچینید بطوری که با این کار بتوانید از عبور هوا مطمئن شده و جلوی چسبیدگی برگ‌ها به یکدیگر را بگیرید.
برگ‌های قارچ زده‌ای که پای گلدان افتاده است را حتماً بردارید که قارچ منتقل نشود برگ‌هایی را هم خود چیده‌اید حتماً دور بریزید و حتی اگر زیاد هم بودند بدانید قابل استفاده در تهیه هیچ نوع کودی نیستند چون آلوده‌اند.
.

دیدگاهتان را بنویسید