آشنایی و مقابله با مگس سفید

آشنایی و مقابله با مگس سفید

حشره ای بسیار کوچک از آفت‌های گیاهان مخصوصا گیاهان زینتی است. که با مکیدن شیره‌ی گیاهان باعث ضعف گیاه می‌شود. این آفت معمولا در زیر بعضی برگ‌ها تخم ریزی می‌کند و و کرم‌های نامرئی بعد بیرون آمدن از تخم از شیره گیاه تغذیه می‌کنند. و این کار باعث آسیب زیادی به گیاه می‌شود. در نتیجه این آسیب‌ها کم کم برگ‌های گیاه زرد و بیمار می‌شوند و با ریزش برگ‌ها گیاه از بین می‌رود. پس یادگیری روش‌های مقابله با آفت مگس سفید برای افرادی که با گیاهان رابطه دارند توصیه می‌شود. مگس سفید با دارا بودن سرعت تولید مثل بسیار بالا، سرعت انتقال بسیار بالا و کنترل سخت به جرات سمج ترین و جان سخت‌ترین افت بین آفایت رایج در گیاهان مختلف می‌باشد.

مگس سفید یا همان سفید بالک از گونه‌های آسیب رسان مگس‌ها است. که به شدت به گیاه‌های مختلف، محصولات کشاورزی و سبزیجات می‌باشند. گوجه فرنگی جزو گیاهان مورد علاقه‌ی این مگس می‌باشد.

گیاهانی که بیشتر مورد حمله مگس سفید قرار می‌گیرند:

گل کاغذی

بنت قنسول

انواع صیفی جات مخصوصا گوجه فرنگی

و …

 

مبارزه بیولوژیکی اولین روش از روش های مقابله با آفت مگس سفید

در این روش از روش های مقابله با آفت مگس سفید از حشراتی که شکارچی آفت بوده و آفت به عنوان غذای آنها است برای نابودی آفت استفاده می شود. این روش از مراحل زیر تشکیل شده است.

مرحله اول باید بدانیم مگس سفید غذای چه حشراتی است :  اول باید شکارچی های آفت مورد نظر را شناسایی کنیم از شکارچی های مگس سفید که باید جزو حشرات مفید باشند و خود آسیبی به گیاه نرسانند. حشرات از شکارچی مگس سفید میتوان بالتوری سبز  Lacewings، اشکالی از مگس شکارگر A.formosus ، اشکالی از سن شکارگر O.albidipennis   ، گونه هایی از کفشدوزک و چند گونه عنکبوت و…  را نام برد. برای اطلاع بیشتر با گیاه پزشک یا فروشنده فروشگاه مواد زراعی مشورت کنید.

آشنایی و مقابله با مگس سفید

خریداری پارازیت‌های مگس سفید : برای خرید دشمنان مگس سفید یا همان پارازیت های سفید بالک اقدام کنید. گونه ای زنبور به نام ( Encarsia  Formosa )  یا دیگر گونه ها از انکارسیا گونه هایی کوچک از اسپور های انگلی اند که وقتی آنها را وارد باغ یا باغچه ی خود کنید وارد پوست و بدن مگس سفید می شود. و توانایی تکثیر آنها را از بین میبرد. بیشتر پارازیت ها در خانه ، باغچه ، گلخانه و در نقاط گرمسیری موثر می باشد. در مبارزه بیولوژیکی با مگس سفید به هیچ وجه از حشره کش ها استفاده نکنید : حشره کش ها پارازیت ها و شکارچیان را نابود خواهند کرد ولی برخی گونه های سفید بالک به حشره کش ها مقاوم شده اند. مورچه ها جزو محافظ های مگس سفید در برابر شکارچیان و خراب کار های کوچک در این روش از روش های مقابله با آفت مگس سفید هستند ، آنها را حذف کنید: اولا که مورچه ها مگس سفید را شکار نمی کندد و دشمن آن نیستند. دوم این که با آنها در تعامل زندگی می کنند از عسلک مگس بالک استفاده میکنند و در عوض در برابر شکارچیان از مگس بالک محافظت می کنند.

 

تله های رنگی در مبارزه با مگس سفید (کارت زرد و آبی چسب دار)

تله ی رنگی یکی از روش های مقابله با آفت مگس سفید می باشد. این تله ها بسیار در دسترس اند حتی خودتان از پس ساختنش بر می آیید و از نوار های رنگی با مقوای چسبناک ساخته شده اند. که کنار گیاهی که هدف مگس سفید است نصب  یا آویزان می شوند.

آشنایی و مقابله با مگس سفید

  • توجه : این روش تنها در به دام انداختن مگس های بالغ به شما کمک می کند و مگس های جوان روی گیاهان شما باقی می مانند. برای این که تمام مگس ها را از بین ببرید تنها راه تلفیق دو روش از روش های مقابله با آفت مگس سفید می باشد.

کارت ها را بالای گیاهان آلوده به مگس سفید قرار دهید. یا با استفاده از ستونی که قبلا اماده کرده اید در نزدیکی گیاه آن را آویزان نمایید. در جایی مثل گلخانه ها می توانید این کار را با استفاده از سیم هایی افقی انجام دهید.  تله ها را به حال خود ول نکنید! تله ها باید در دوره های متوالی از مگس های بالغ گیر افتاده تمیز شوند. و دوباره می توانید از آنها استفاده کنید. تله ها را وقتی مگس های سفید از بین رفتند جمع آوری کنید تا شکارچیان مگس سفید بالک آسیب نبینند و اجازه گسترش درباره به سفید بالک ندهند.

 

دیگر روش های مقابله با آفت مگس سفید 

چیدن برگ های آلوده به مگس از روش های مقابله با آفت مگس سفید با اثر گذاری در حجم کم است که با آن می توانید از شر تعداد زیادی مگس سفید بالک خلاص شده و از گسترش آلودگی جلوگیری نمایید. اما توجه کنید که تنها برگ هایی که بسیار آلوده اند و زیر آنها پر از پوره بدون بال و تخم است را جدا کنید. ( این روش برای باغچه های کوچک مناسب است )

آشنایی و مقابله با مگس سفید

شست و شو برگ های آلوده به مگس سفید با آب ، این کار باید با حجم و فشار خاص آب باشد تا آلودگی ها را پاک کند ولی به گیاه آسیب نرساند . اگر این روش نتوانست اثر گذار باشد می توانید از اسپری مایع ظرفشویی و آب استفاده نمایید. برای مقابله از مالچ انعکاسی استفاده کنید. این کار مگس های سفید بالک را در یافتن گیاه میزبان گمراه و گیج خواهد کرد.

گیاهان آلوده را جدا از گیاهان سالم نگه داری کنید. این کار از گسترش آلودگی جلوگیری خواهد کرد.

مرحله آخر از روش های مقابله با آفت مگس سفید حشره کش ها هستند. ( قبل از استفاده از عدم مقاومت مگس بالک به حشره کش و عدم آسیب رسانی حشره کش به گیاه اطمینان حاصل کنید )

توصیه ی ما استفاده همزمان از سموم دی کلروس و استامی پراید می باشد برای این منظور دو سیسی از سم در کلروس را در کنار دو گرم از سم استامی پراید در یک لیتر آب حل نموده و کامل تمام گیاه با آن اسپری شود و در عین حال کامل با این محلول خاک گیاه هم سیراب گردد و یک هفته بعد تکرار شود و دوباره یک هفته بعد تکرار شود.

 

پشه خاک یا مگس سیاه خاک چیست و چگونه آنرا کنترل کنیم؟

پشه خاک یا همان مگس خاک موجودات بسیار ریز سیاه رنگی هستند که به خصوص در هنگام آبیاری گیاهان از سطح خاک آنها پرواز می کنند لازم به ذکر است این پشه ها هیچ گونه خطری برای گیاه ندارند و صرفا موجب اذیت و اعصاب خوردیه خود انسان می شوند برای کنترل و از بین بردن این پشه ها چند اقدام عملی میتوان پیشنهاد داد که در ادامه به آنها اشاره میکنیم.

1-ریختن کمی پودر دارچین یا تفاله قهوه روی سطح خاک

2-چند حبه سیر پوست بکنید و به قطعات کوچک برش داده در روی سطح خاک پخش کنید

3- انجام دادن هر سه کار زیر که تنهاترین درمان و راه حل قطعی برای از بین بردن پشه های خاک می باشد.

برداشتن یک لایه نازک یک الی دو سانتی از سطح خاک و جایگزینی با ماسه یا لیکاپون

استفاده از کارت زرد چسبدار در کنار گلدانها

استفاده از سموم حشره کش مانند سم کلر پریفیوس به صورت آبیاری گلدان در تمام جهات و تکرار بعد از یک هفته (دو سی سی در هر لیتر آب)

کلیدواژه : مگس سفید
محسن اصولی شجاعی
ارسال دیدگاه