
قارچ در گیاهان آپارتمانی به دلیل گلدانی بودن آنها بیشتر اتفاق میافتد. از مشکلات عمدهی نگهداری گیاهان بالاخص داخل گلدان مثل گیاهان آپارتمانی قارچها هستند. که باعث کپک زدن خاک و پوسیده شدن ریشه به وسیله قارچ در گیاهان آپارتمانی میگردد. از دیگر بیماری های قارچی گیاهان میتوان به مواردی چون زنگها، پوسیدگی نرم، بیماری گیاهی دوده، پوسیدگی طوقه ریشه، لکههای برگی، سفیدک سطحی اشاره کرد. که با نکاتی ساده و رعایت آنها میتوانیم گل و گیاهان گلدانی خود را از بیماری های قارچی در امان نگه داریم. قارچ ها از بیماری های گیاهی هستند که میتوان با از بین بردن شرایط مناسب برای رشد و تکثیر قارچ ، نابود خواهند شد. عواملی مثل رطوبت ، وجود اسپور در خاک و همچنین وجود آفات در برخی موارد برای رشد و تکثیر آنها مهم و حیاتی می باشد.
روش های پیشگیری قارچ در گیاهان آپارتمانی
اولین کاری که باید برای جلوگیری از گسترش بیماری های قارچی انجام داد انتخاب خاک مناسب برای گل و گیاه مورد نظر می باشد. یا خاک را به صورت بسته بندی شده تهیه نمایید و یا حداقل قبل از مصرف آن را ضدعفونی کنید تا خاک مورد استفاده شما به دور از آلودگی های قارچی باشد. برای ضدعفونی کردن می توانید از سموم مخصوص قارچ کشی ، حرارت یا نور شدید آفتاب استفاده کرد.
همانطور که گفتیم نور شدید آفتاب با اثر ضد عفونی کنندگی خود می تواند باعث از بین رفتن قارچ ها شود. پس برای جلوگیری از قارچ در گیاهان آپارتمانی میتوان از قرار دادن آنها در نور آفتاب استفاده نمود. البته همیشه با در نظر گرفتن مقدار نیاز و مقاومت گل و گیاه خود را نسبت به نور آفتاب این کار را انجام دهید.
رطوبت خاک یکی از عوامل محیطی مناسب برای قارچ ها می باشد. سعی کنید گلدان دارای زهکشی مناسب برای تخلیه آب باشد همینطور استفاده از خاک مناسب هر گل و گیاه نیز در این امر تاثیر دارد. بین هر آبیاری بهتر است زمانی برای خشک شدن خاک بدهیم این زمان از راه های مبارزه با قارچ در گیاهان آپارتمانی می باشد.
اگر گیاه شما گیاهی پر تراکم می باشد و نور آفتاب و هوای مناسب به خاک گیاه نمی رسد بهترین راه برای پیشگیری از بروز بیماری های قارچی خاک می تواند وجود تهویه باشد. گردش هوا و تهویه درست مثل باز نمودن درب پنجره در گیاهان آپارتمانی می تواند در پیشگیری بیماری های قارچی آنها موثر واقع گردد. هرس گیاه ها و چیدن برگ های بیمار و جمع کردن برگ های ریخته شده روی خاک می تواند از بیماری های زیادی از جمله بیماری های قارچی جلوگیری نماید. همچنین هرازگاهی خاک رویی گلدان را هم بزنید و از گل های بیمار و گل هایی که جدیدا خریداری کرده اید را از گیاهان دیگر به صورت جداگانه نگهداری کنید. بهتر است خاک گل های تازه خریداری شده را تعویض نمایید.
روشهای پیشگیری، کنترل و درمان انواع قارچها:
- پیشگیری و درمان قارچ ها
- استفاده از خاک مناسب و استریل
- استفاده منظم و دوره ای از قارچ کش های مناسب و استاندارد
- تامین تهویه ی هوای مناسب برای گیاهان
- تامین نور مناسب برای گیاهانی که نور زیادی نیاز دارند
- جدا کردن گیاه دارای آلودگی قارچی از سایر گیاهان
انواع قارچها
زنگها
پوسیدگی نرم
بیماری گیاهی دوده
پوسیدگی طوقه ریشه
در این نوع ریشه گیاه دچار لهیدگی و پوسیدگی میشود و عموما به رنگ سیاه در امده و با دست زدن یا کنده میشود یا حالت لهیده از خود نشان میدهد.
لکههای برگی
سفیدک سطحی (سفیدک دروغین)
برای درمان سفیدک سطجی باید یا از قارچ کش کاربندازیم ایپرودیون استفاده کرد و یا از ترکیب قارچ کش کاربندازیم در کنار یک مکمل ضد قارچ دیگر دارای ترکیبات مس یا یون فسفیت استفاده کرد.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.