هر چیزی که در مورد روش‌‌‌‌های مقابله با شته باید بدانید

هر چیزی که در مورد روش‌‌‌‌های مقابله با شته باید بدانید

هر چیزی که در مورد روش‌‌‌‌های مقابله با شته باید بدانید

 

در مورد روش­‌‌‌‌های مقابله با شته چه می‌­دانید؟

قبل از اینکه به روش­‌‌‌‌های مقابله با شته بپردازیم، ابتدا بهتر است تا در مورد این حشره شناخت بیشتری پیدا کنیم تا اگر گیاه ما دچار اشکال گردید بتوانیم هجوم شته را تشخیص داده و از روش­‌‌‌‌های مقابله که در این مقاله خواهید آموخت استفاده کنید.

شته نوعی حشره­ی مکنده از خانواده­ی Aphididaeبوده که بیش از 5000 گونه دارد و تنها چند صد نوع آن برای کشاورزی مضر است. شته­ی بالغ شبیه به گلابی بوده و طول آن کمتر از 3 میلی متر می­باشد و رایج­ترین نوع آن سبز روشن است اما به رنگ­‌‌‌‌های صورتی، سفید، خاکستری و سیاه نیز دیده می­شوند. شته ­ها سرعت تکثیر بسیار زیادی دارند و پس از حمله به یک گیاه، تمامی گیاهان دیگر شما را نیز مورد حمله قرار خواهند داد. شته­ ها از شیره ­ی گیاهان تغذیه نموده و مورچه­ ها نیز از این شیره استفاده می­کنند و به این شکل با یکدیگر رابطه­ ی همزیستی دارند. در اثر تغذیه­ ی شته­ ها از گیاه، علائمی مانند زرد شدن، تاب خوردن برگ­ها، کندی رشد و پیدایش لکه­‌‌‌‌های سیاه بر روی گیاه مشاهده خواهند شد. معمولا شته ­ها در کنار بافت­‌‌‌‌های جوان و نوک شاخه ­ها دیده می­شوند زیرا بافت این مناطق نرم بوده و می­ توانند با فرو کردن خرطوم خود، از شیره­ی گیاه تغذیه کنند اما وقتی این بافت­ها ضخیم شوند، شته نیز قادر به تغذیه نخواهد بود. اکنون که به اندازه­ ی کافی با شته ­ها آشنا شدیم به بررسی روش­‌‌‌‌های مقابله با شته می­پردازیم با ما همراه باشید.

انواع روش­‌‌‌‌های مقابله با شته

1. روش­‌‌‌‌های غیر شیمیایی

قطعا از ساده ­ترین روش­‌‌‌‌های مقابله با شته، شستن گیاهان با آب است. به کمک جریان قوی آب، شته­ ها را از روی گیاه خود بشورید. البته اگر تعداد شته ­ها کم باشد حتی می‌­توانید با انگشت یا پنبه، آنها را از روی گیاهان بردارید.

در مواقعی که شاخه و برگ گیاه شما شکننده است و نمی­توان با جریان قوی آب آن را شست، تمام گیاه را درون آب قرار دهید تا این حشرات را از بین ببرید. گیاه را برعکس کنید و قسمت شکننده­ ی گیاه را در ظرف آب تمیز و در دمای اتاق قرار دهید.

استفاده از الکل نیز یکی از روش­‌‌‌‌های مقابله با شته و البته آسانی می­باشد که کافی است پنبه را به آن آغشته نموده و به قسمت­‌‌‌‌های مختلف گیاه بمالید.

اگر شته به قسمت­‌‌‌‌های زیادی از گیاه حمله کرده باشد ولی با این حال بتوان گیاه را نجات داد، می­توانید قسمت­‌‌‌‌های آفت زده را ببرید.

یکی دیگر از روش­‌‌‌‌های ساده ­ی مبارزه با شته­ ها، تهیه­ ی ورقه یا کاغذ چسبان از فروشگاه­‌‌‌‌های باغبانی و قرار دادن آن در اطراف گیاهان می­باشد.

هر چیزی که در مورد روش‌‌‌‌های مقابله با شته باید بدانید

2. روش­‌‌‌‌های طبیعی

از دیگر روش­‌‌‌‌های مقابله با شته می­توان به استفاده از موجودات زنده ­ای اشاره کرد که به صورت طبیعی از این موجودات تغذیه می­کنند. به عنوان مثال، کفشدوزک­ها در حالت لاروی و بالغ خود، از شته ­ها تغذیه کرده که در این حالت می­توان به صورت طبیعی از این موجودات بهره گرفت. همچنین حشره ­ی توری نیز مانند کفشدوزک، از شته­ها تغذیه می­کنند. مگس گل، پشه شته خوار، زنبور انگل و گوش خیزک، همگی به صورت اختصاصی و یا به صورت کلی از حشرات بی مهره­ی کوچک مانند شته تغذیه کرده و بنابراین می­توان آنها را در دسته­ی روش­‌‌‌‌های طبیعی قرار داد.

گل لادن، گل مینا، گل داوودی، گل ستاره­ای، گل ختمی، زبان در قفا، بگونیای غده ­ای، گل شاه پسند، گل کوکب، گل آهاری، سیر و پیاز از گیاهانی هستند که سبب جذب شته­ ها به سمت خود شده و گیاه شما از این موجودات در امان باقی می­ماند.

روغن چریش از گزینه­‌‌‌‌های دیگری است که می­توان در دسته­ ی روش­‌‌‌‌های مقابله با شته قرار داد که علاوه بر داشتن خواصی نظیر ضد حشرات، ضد قارچ هم بوده و بسیار مفید می­باشد.

محلول تنباکو نیز با داشتن ترکیبات سمی آلکالوئید در برگ­‌‌‌‌های خود، سبب از بین بردن حشرات جونده­ای مانند شته ­ها می­گردد اما از آنجایی که این گیاه  می­توان به ویروس موزاییک تنباکو آلوده باشد، لذا استفاده از آن برای برخی گیاهان به خصوص گوجه فرنگی، بادمجان و فلفل سبز باید بسیار با احتیاط صورت گیرد.

هر چیزی که در مورد روش‌‌‌‌های مقابله با شته باید بدانید

3. روش­‌‌‌‌های شیمیایی

از بین روش‌‌‌‌های ذکر شده در بالا روش استفاده از سموم شیمیایی کارایی بهتری داشته و درمان قطعی به دنبال دارد اکنون بهترین سم برای درمان و رفع آفت شته سم استامی پراید است که با خاصیت سیستمیک و تماسی خود به صورت کامل می‌تواند این آفت را از بین ببرد. هم اکنون می‌توانید از طریق همین سایت نسبت به خرید این سم کاربردی اقدام نمایید.

4. آفت کش­‌‌‌‌های ارگانیک

در این قسمت به شما اطلاعاتی در مورد تهیه­ی آفت کش­‌‌‌‌های ارگانیک و در نتیجه روش­‌‌‌‌های مقابله با شته می­دهیم.

  • روغن کانولا یا روغن گیاهی را به میزان 2.5 قاشق چایخوری را با یک فنجان آب مخلوط کنید و سپس با یک قاشق چایخوری مایع ظرفشویی ترکیب کنید و به صورت اسپری روی گیاه به خصوص در زیر برگ­ها بپاشید.
  • پوست تخم مرغ را به خوبی خشک کرده و سپس با خرد کننده­ به پودر تبدیل کنید. پودر را در اطراف پایه­ی گیاه بریزید، پس از آبیاری و ورود به داخل گیاه، شاهد از بین رفتن شته­ ها و حتی سوسک­‌‌‌‌های آسیب رسان به گیاه خود خواهید بود.
  • 2 فنجان برگ و ساقه­ ی گیاه گوجه فرنگی را با 2 فنجان آب مخلوط نموده و اجازه دهید تا به مدت 1 روز بماند. سپس به ظرف دیگری انتقال و از صافی عبور دهید، سپس محلول به دست آمده را با 1 لیتر آب مخلوط کنید. در این حالت به آفت کش بسیار قوی بخصوص برای شته­ ها دست خواهید یافت.
  • پوست پرتقال، یا 1.5 قاشق چایخوری تفاله­ ی مرکبات یا 15 میلی لیتر آب غلیظ پرتقال برای از بین بردن آفاتی مانند شته­ ها استفاده کنید.
  • یکی از روش­‌‌‌‌های مقابله با شتهاستفاده از گل داوودی در آفت کش­ها می­باشد. 2/1 فنجان گل داوودی خشک شده را با 4 فنجان آب مخلوط کنید و 30 دقیقه زمان بدهید تا بجوشد. جوشاندن این ترکیب باعث رهاسازی ترکیب pyrethrum از گل داوودی به داخل آب می­ شود. مخلوط را از صافی عبور داده و به درون اسپری منتقل کنید. پاشیدن این آفت کش ارگانیک روی گیاه سبب فلج کردن شته ­ها می­ شود.

هر چیزی که در مورد روش‌‌‌‌های مقابله با شته باید بدانید

 

جمع بندی مطالب:

در این مطلب تلاش کردیم تا پس از آشنایی شما با شته و علائم حمله­ی این آفت گیاهی، بتوانید با شناخت و یادگیری روش­‌‌‌‌های مقابله با شته، به دفع مفید و مؤثر این آفات بپردازید و گیاه خود را نجات دهید. امیدواریم که مورد استفاده­ ی شما عزیزان قرار گرفته باشد.

هر چیزی که در مورد روش‌‌‌‌های مقابله با شته باید بدانید

منبع: گل مهر و ماه

moein zahab
ارسال دیدگاه